Forebyggelse af indbrud og anden kriminalitet

Midt- og Vestsjællands politi har iværksat et arbejde med kontakt til grundejerforeningsformænd og andre lokale for at orientere om politiets arbejde – såvel med henblik på at sikre, at borgere og beboere retter henvendelse til politiet, når der sker indbrud, konstateres andre brud på regler eller registreres noget mistænkeligt – og for at etablere kanaler, så politiet kan sprede meddelelser om vigtige forhold, samt afkræfte rygter, vandrehistorier m.m.
Der har været afholdt et møde med grundejerforeningsformænd fra sommerhusområdet i november 2019, og det er tanken, at der skal afholdes jævnlige møder. På baggrund af det første møde har politiet udsendt en række anbefalinger til forebyggelse af indbrud. Sammen med anbefalingerne følger links til diverse tjenester, der kan gøre det let at holde politiet orienteret. Du finder alle politiets anbefalinger og links nedenfor.

Operation Mærkning
Benyt Operation Mærkning, så indbrudstyve gøres opmærksomme på, at genstande på stedet er mærket og derfor svære at afsætte. Ligesom politiet under ransagninger hos mistænkte kan spore fundne genstande til deres oprindelsessted.

Nabohjælp
Indfør Nabohjælp enten i ”analog form”, hvor naboerne indbyrdes laver mundtlige aftaler om at holde øje med hinandens ejendomme og generelt skærpe opmærksomheden mod mistænkelig adfærd i nærområdet. Eller i ”digital form”, hvor alle grundejerne i et givent område tilmelder sig Nabohjælp og bruger den tilhørende gratis App.

Politiets App
Benyt politiets App, POLITI. Appen kan hentes gratis til de fleste mobiltelefoner. Appen kan både bruges til at ”tippe politiet” om mistænkelig adfærd (også anonymt, med billede og position) samt undersøge om et køretøj eller en cykel er anført som stjålet i politiets registre.

Mit digitale Selvforsvar
Hent denne App fra Forbrugerrådet Tænk, den hjælper dig med at være sikker, når du er online, og holder dig opdateret på digitale trusler.

Bo trygt – anbefalinger fra Politiet, Bolius og Realdania
Nabohjælp – App og vejledning fra Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden
Operation Mærkning – Vejledning fra Det Kriminalpræventive Råd
Giv et praj – App, der sender meddelelse til kommunen om vejskader, væltede træer m.m.
Bestil en betjent – Send anmodning til politiet om hastighedskontrol m.v.
Hent Appen Politi til Iphone
Hent Appen Politi til Android telefoner
Hent Appen Mit Digitale Selvforsvar til Iphone
Hent Appen Mit Digitale Selvforsvar til Android telefoner