Beskyttelse mod vandet – søg selv

Mere information om beskyttelse mod vandet
[1. januar 2023] På denne side finder du yderligere information fra forskellige kilder, der uddyber, belyser, forklarer og diskuterer udfordringerne og mulighederne for at imødegå eller leve med de udfordringer og risici, som fremtidens klima i form af øgede vandmængder fra havet, åen, himlen og undergrunden påfører os.
Denne side opdateres løbende med nye dokumenter om det aktuelle projekt og nye links med nyttig information om de mange forskellige aspekter af beskyttelsen mod vandet. Hvis du har et link, du gerne vil dele med andre, så send en mail til redaktionen.

Links til kort, offentlige planer m.m.

Arkiv med projektdokumenter
Dokumenter fra beskyttelsesprojektet er lagret i skyen, hvorfra dokumenterne kan hentes via nedenstående One Drive Boks.

Vejledning til One Drive Boksen
One Drive Boksen er hjemmesidens forbindelse til de dokumenter, der opbevares i skyen. Med brugen af One Drive gemmes dokumentet direkte fra computeren i skyen, og så snart dokumentet er gemt, kan det ses på lemgaarden.dk.
Der skal ikke kodes eller benyttes særlige værktøjer. Et referat, et høringssvar eller et nyhedsbrev er i luften med et tastetryk.

Navigation og organisering

Navigationen i One Drive Boksen svarer til den Stifinder, du kender fra en Windows computer eller den Finder, du kender fra en Mac computer.

    • Du kan klikke på en mappe, så åbnes undermapperne.
    • Du kan klikke videre gennem undermapperne, så finder du filerne.
    • På de øverste niveauer i One Drive Boksen er mapperne ofte organiseret med et tal eller et bogstav i begyndelsen, det benyttes til at sikre en fast rækkefølge, når der kommer nye mapper.
    • I niveauerne derunder benyttes enten en alfabetisk rækkefølge eller en rækkefølge baseret på årstal, f.eks. kan en samling af dokumenter over en længere årrække i en konkret sag (i en mappe) være forsynet med årstal i begyndelsen af de enkelte filnavne.

Søgning
Klik på søge-ikonet (luppen) øverst til højre i One Drive Boksen, og skriv hvad du vil søge efter.

    • Du kan søge i alle mapper i One Drive Boksen på en gang.
    • Du kan vælge en mappe først, så søger du i den og alle undermapper – eller du kan gå længere ned.
    • Du kan skrive flere ord i søgefeltet, så søges der på den samlede ordstreng – ikke de enkelte ord.
    • Du skal være opmærksom på, at scannet materiale ikke er søgbart.

Vise, gemme og printe
Når du klikker på et dokument i One Drive Boksen, så ser du det med det samme. Du kan vælge at printe dokumentet, gemme det på din egen computer eller sende det til andre andre.

Andre oplysninger om One Drive Boksen

    • I menulinjen over One Drive boksen findes der yderst til højre forskellige muligheder for at søge, sortere, vise og opdatere One Drive Boksen.
    • Den dato, der vises på et dokument i One Drive Boksen er den dato, hvor dokumentet er lagt på One Drive.
     Selve dokumentets (oprindelige) dato fremgår af selve dokumentet.
    • Du kan ikke linke til One Drive Boksens enkelte mapper og dokumenter. Hvis du vil lave et link til et dokument, så benyt teksten i browserens søgefelt, som giver et link til det sted på hjemmesiden, hvor One Drive Boksen findes. Herefter må modtageren af linket selv navigere gennem One Drive Boksen. Du kan eventuelt beskrive det i forbindelse med linket.
    • Det forventes, at One Drive Boksen senere udbygges med en funktion, så der kan linkes direkte til det enkelte dokument.

Links til information om beskyttelse mod vand

Links til juraen om beskyttelse mod vandet

Bøger om stormfloden i 1872
Der er udgivet to bøger om stormfloden i 1872. Begge bøger er fyldt med fakta og beretninger om de forfærdelige døgn og beskriver hele forløbet grundigt. Begge bøger indeholder et righoldigt billed- og kortmateriale. Den nyeste, som udkom på 150 års dagen (13. november 2022) indeholder grundige redegørelser for de meteorologiske og hydrologiske forhold, der var årsag til stormfloden.

Kjeld Ejdorf, Stormfloden den 13. november 1872, Danmarks største strandingskatastrofe, Skib Forlag 2002
Peter Aakjær og Erik Buch, Stormfloden 1872 – da Østersøen druknede Danmark, Forlaget Epsilon 2022